Onrust

Onrust in je lichaam

Ik vertel niets nieuws als ik zeg dat we allemaal wel eens  onrust in het lichaam voelen. Meestal is het niet tastbaar of concreet, dus zal het wel meevallen en gaat vanzelf over, toch?

De oorzaak is vaak dat je graag een oplossing wilt voor iets wat steeds in je gedachten blijft of terug komt. Maar hoe ga ik het dan oplossen, dat is vaak veel moeilijker en hierdoor ontstaat onrust. 

Het aanpakken van deze onrust kan tijdelijk verlichting bieden. Het is nog beter om uiteraard het probleem bij de bron aan te pakken.  Zo kun je proberen voor eens en altijd met je onrust af te rekenen of in ieder geval er beter mee om te kunnen gaan.

Onrust kent natuurlijk vele oorzaken en voor iedereen is de beleving anders. Waar de een onrust over voelt is de ander vaak helemaal relaxed over. Dit geeft vaak onbegrip bij andere mensen of ze begrijpen je niet, ze zeggen dan, dat heb ik niet! Dat versterkt alleen maar je onrust, want ik heb het alleen. Wij als mensen willen vaak grip op al onze bezigheden hebben, controle er over hebben, weten wat er gaat komen, weten wat we gaan doen.

Maar als deze zekerheden wegvallen en er verandering optreedt is dit vaak een reden tot rusteloosheid. We wikken en wegen, tobben en piekeren. We zijn immers van mening dat dit helpt om tot een oplossing te komen. En soms is dat zo, maar soms doet piekeren meer kwaad dan goed.

Natuurlijk wil ons lichaam ons ook wat vertellen, emoties zijn bedoeld om ons tot actie over te laten gaan. Onrust in het lichaam heeft ook als doel om scherpte en focus mee te geven. Het kan helpen om bepaalde dingen voor elkaar te krijgen. 

Alleen als onrust in je lichaam te lang duurt brengt het klachten met zich mee. Misschien zal je je minder fit voelen, chronische vermoeidheid, hartkloppingen en slaapproblemen hoor ik vaak. 

Lukt het je niet om tot de bron van je onrust te komen, wees dan welkom dan gaan we samen op zoek om de oorzaak te vinden.