Verwarring

Verwarring.
Ik vind het heel passend bij deze tijd, je verward voelen, je leeg voelen, je onzeker voelen, en vooral twijfel….
Ging jij ook op zoek naar wie het wel zou weten, maar had die persoon wel gelijk? Was dat dan de werkelijkheid of waarheid of had hij dit ook maar bedacht of ergens gelezen op een platform zonder verdere onderbouwing. Uiteindelijk kwam je geen steek verder en zakte je verder weg. Je ging je wat depressief voelen, niet meer weten wat leuk was, geen energie om wat aan te pakken.

Hier een aantal herkenbare kenmerken van verward zijn:
Ervaart een wirwar aan tegenstrijdige gevoelens of gedachten
Heeft een sterke twijfel over hoe het nu allemaal verder moet
Staat in sterke tweestrijd bij eventueel te maken keuzes
Voelt zich onzeker over de ene keuze maar kan zich net zo onzeker voelen bij de andere keuze. Voelt zich onthutst of ontzet over bepaalde gebeurtenissen. Is uit het veld geslagen

Wat is dat eigenlijk, je verward voelen.
Meestal komt het door gebeurtenissen die een behoorlijke impact op je hebben. Dat hebben we misschien allemaal meegemaakt en we zitten er nog middenin. Alleen al de verstoring van behoeften en het opgelegd krijgen van vele regels. Je niet meer vrij voelen, niet kunnen doen wat je altijd deed. Niets was normaal, terwijl het nu “normaal” moet worden?
Er werd aan onze behoefte van zekerheid getornd, dat bracht de twijfels op gang. We wisten, en soms nog, ook even niet meer wat te doen.
Er werd aan onze behoefte van waardering en erkenning getornd, we voelden ons onbelangrijk, we konden maar niet begrijpen wat er aan de gang is. Is het wel de werkelijkheid?

Ik heb het niet anders beleefd, heb er zelf veel over gelezen wat er aan de hand was (is). Wat nu mijn advies is, dat is om niet tegen verwarring te vechten of strijden. Het versterkt de gedachte alleen 
maar. Een ander advies is, ook niet gaan ontkennen, niet net doen alsof het er niet is.

Wat kun je dan wel doen? Gewoon vertellen aan iemand hoe je jezelf voelt. Het bespreekbaar maken van je gevoelens is essentieel wanneer je je verward voelt. Open en eerlijk vertellen wat je bezig houdt, het is niet raar en totaal onbelangrijk wat een ander ervan vindt. Je bent welkom voor coaching binnen of een coaching wandeling buiten, bij mooi weer. Vanaf maandag 11 mei is de praktijk weer open. Ook een combinatie coaching/massage is weer mogelijk.

Kortom, er mee blijven zitten is niet de oplossing, zoals jullie weten heb ik altijd een luisterend oor. 
Andreas.