Emoties


Omgaan met emoties hoe doe je dat of beter hoe ga je er anders mee om. Iedereen heeft emoties, maar ze zijn niet in elke situatie even sterk aanwezig. Emoties kunnen vertellen hoe je je voelt en je aanzetten tot actie. Wanneer je weet wat emoties zijn en waar je ze aan kunt herkennen, kan dat je helpen bij het voelen van je eigen emoties.

Emoties onderdrukken en niet laten zien helpt je meestal niet verder. Wat ik samen met je ga proberen is leren er beter mee om te gaan, ze toe te laten en vooral te herkennen of onderzoeken waar ze vandaag komen. Zonder oordeel of een teken van zwakte, want dat is het zeker niet.

Er bestaan vier primaire emoties: boosheid, verdriet, blijdschap en angst. We worden geboren met deze basis van emoties. Alle andere emoties zijn meestal aangeleerd en bestaan doorgaans uit combinaties van de basisemoties. 

De meeste emotionele ervaringen zijn reacties op gebeurtenissen in je omgeving. Je bent bijvoorbeeld boos op iemand omdat hij of zij kritiek heeft op je heeft, je voelt je gelukkig omdat iemand van wie je houdt op bezoek komt of je bent verdrietig als het bezoek toch niet doorgaat.

Andere emotionele ervaringen zijn meestal reacties op je eigen gedachten, handelingen en gevoelens. Je voelt je bijvoorbeeld schuldig omdat je eigenlijk heel boos bent op iemand. Je bent boos op jezelf, omdat je iets bent vergeten, je schaamt je omdat je je opdracht niet hebt uitgevoerd of je bent trots op jezelf, omdat je iets gedaan hebt waar je tegenop zag.

Mijn massage/coaching sessies kunnen een mooi inzicht geven in je emoties, ze ontdekken en makkelijker mee omgaan.
————————–
Na mijn vakantie is er in weer volop plek.
Relaxation massage
Awakening massage 

Wandel coaching 
Life coaching

Stress ontladen sessie