Ontspannen

Ik ben net als iedere andere man, die het soms best moeilijk vindt om de juiste ontspanning te vinden en vooral daarin de balans te zoeken. Ik weet dat hoe fijner je omgeving ( natuur, zee en zon) voelt, hoe beter je kunt ontspannen. En hoe relaxter jij je voelt, des te leuker je bent om mee om te gaan.

De meeste mannen hebben een heel druk leven, of denken dat ze heel druk zijn, of voelen dat ze druk zijn?  Om vervolgens hele hoge verwachtingen op die twee of drie weken vakantie te leggen. Mannen verwachten dan ineens een stressvrije vakantie en stellen hoge eisen, waardoor het uiteindelijk al snel tegenvalt. 

Je lichaam denkt hier namelijk anders over en kan niet plots na 46 weken knallen overgaan op een totaal ander ritme en volledig relaxen. Mannen bouwen het hele jaar door stress op, wat het lichaam niet ineens los kan laten; het zal eerst moeten acclimatiseren. Door op vakantie te gaan verstoor je je ritme, soms heb je ook nog een jetlag en je bent in een ander omgeving. Dit zijn eigenlijk allemaal stressfactoren en na een week begint het piekeren dan weer als je op je strandbedje ligt, je probeert het wel maar je ( stress) gedachten zijn er nog, en als je daar aan gaat ergeren wordt het alleen maar meer.

Ik denk dat mijn afgelopen vakantie in goede balans was, geen probleem om alles los te laten en mezelf weer op te laden. Daarom ook mijn beluit om vanaf volgende week, niet meer op zondag te werken, maar blijven ontspannen. k had een goede ( mentale) voorbereiding op mijn vakantie getroffen over verwachtingen en hoe het te beleven. Ik vertel het je graag, maar een massage kan natuurlijk ook heel ontspannend zijn, wees dus welkom en maak een online afspraak.