Prijsverhoging

De prijzen verhogen, heeft mij wat denk en puzzelwerk bezorgt. Als ik naar mijn hart kijk wil geen verhogingen doorvoeren. Maar ik word aan alle kanten geconfronteerd met verhogingen, met onbegrip voor de kleine ondernemer. Daarom toch deze beslissing om de prijzen te verhogen per 01-11-2021

Ik wil de situatie graag uitleggen. Ik wil niet verhogen omdat het de trend is, zo van: iedereen verhoogt zijn prijzen, toch? Mijn laatste prijsverhoging is 3 jaar geleden. De meest lastige zijn de energieprijzen, zoals gas en stroom. En dat gebruik ik logisch heel veel, mijn praktijk moet altijd verwarmd worden. Er wordt heel veel gedoucht, door mij en de klanten. Hygiëne vind ik nu eenmaal heel belangrijk.

Dan staat elke dag de wasmachine aan, alleen al voor de praktijk. Daarnaast werden er per 1 september meer kosten op mijn zakelijke rekening doorberekend, contant storten en overboeken, elke transactie kost geld. Natuurlijk zijn er dan de verplichte verzekeringen. Vervolgens de websites en lidmaatschap op diverse branche verenigingen. Niet te vergeten goede massage olie, kortom enorme kostenposten als totaal. Daarom hoop ik op wat begrip om het voor mij interessant te houden. 

Om niet te belanden in allerlei rare getallen heb ik besloten gemiddeld 10% te verhogen, ik zal alles weer afronden naar hele getallen, anders moet ik weer wisselgeld en muntgeld op voorraad hebben. Per maandag 01-11-2021 staat alles aangepast op de website, kortingsbundels worden ook verhoogd. Alle afspraken en kortingsbundels die nu staan, of voor 01-11-2021 gemaakt worden, zijn logisch voor de oude prijs.