Coaching EFT

EFT staat voor Emotional Freedom Techniques. Het is een basisprotocol wat ik aanbied om onze vast gezette emoties in ons geheugen los te koppelen. Hoe en wat is het dan precies?

EFT is een simpele methode die ook als zelfhulpmethode ingezet kan worden. Het is ook een veilige methode zonder bijwerkingen en geeft een positief resultaat als je er open voor staat.

Met EFT ga ik samen met jou op zoek naar specifieke herinneringen waaraan een negatieve emotie gekoppeld is. Door gebruik te maken van focus (visueel) en de juiste woorden (auditief) maken we verbinding met de herinnering zodat we die in het hier en nu weer kunnen voelen. Dan gaan we de emotie neutraliseren met behulp van acupressuur: we bekloppen een aantal punten op gezicht, lichaam. 

eft

De herinnering aan een vervelende of traumatische ervaring zal niet verdwijnen, wel de emotie die daaraan gekoppeld was. Heb je EFT goed toegepast op een specifiek probleem, dan zal dit een blijvend effect hebben. EFT kun je inzetten voor elke probleem dat een spanning- of stresselement bevat.

EFT is, mits goed toegepast, beslist een veilige methode maar kan wel enkele fysieke reacties oproepen. 

Het lijkt natuurlijk nogal vreemd dat het simpel kloppen op een aantal acupressuurpunten op het lijf, je zou kunnen verlossen van allerlei angsten en nare herinneringen. Zolang we niet precies weten hoe EFT echt werkt, zal die verbazing nog wel blijven bestaan. Ik leg het je graag uit in een kennismaking gesprek, het uitleggen is belangrijk om goed te begrijpen hoe het precies werkt en wat er gebeurd in ons lichaam.