Stilte moment

Een moment voor jezelf, even alleen zijn in stilte. Doen we dit en creëren we dit genoeg of staan we altijd “aan” 

We weten zeker dat we het allemaal nodig hebben, wees welkom als dit je niet lukt of te weinig. Een massage/coaching sessie brengt je al heel ver in dit gevoel en beleving. Uit je hoofd en weer in je lichaam.


www.morebodywork.nl

Stel je vraag

Stel je vraag?
Ask your question?
——————–
Ik heb hier al vele onderwerpen gepost.
Vaak krijg ik hele mooie vragen en/of opmerkingen.
Maar, zijn er ook vragen als er geen onderwerp is?
Stel ze gerust.

Huidhonger

Door aanraken in balans. 
In balance trough touching.
—————————-
Aangeraakt worden is een basisbehoefte van de mens. Het is in komende “niet aanraaktijd” dus een groot gemis, we hebben het dan over huidhonger. Het lichaam verlangt ernaar om zacht of stevig maar in ieder geval liefdevol aangeraakt te worden. Omarmt te worden en volledig in overgave te komen, hiermee wordt huidhonger gestild. 
In de wereld vol stress en meer afstandelijkheid verwacht ik meer behoefte aan “gediplomeerde aanrakers” Deze zullen zorgvuldig, integer, vol mededogen vanuit de juiste intentie deze liefdevolle massages aanbieden en de huidhonger stillen.

Mijn massages hebben als voornaamste doel je lichamelijk en geestelijk te laten ontspannen. Het kan zijn dat je ook weer vertrouwen in aanraken en nabijheid van andere mensen moet krijgen.

Het gaat dus, zoals altijd in mijn werk, om veiligheid en vertrouwen. Hierdoor kan de mooie lichaamsenergie weer vrijer stromen en komt het dwangmatige denken tot rust. Er ontstaat meer harmonie tussen lichaam, geest en ziel, wat een relaxte en helende werking met zich meebrengt. In een oase van rust van top tot teen aangeraakt worden. 

Prijsverhoging

De prijzen verhogen, heeft mij wat denk en puzzelwerk bezorgt. Als ik naar mijn hart kijk wil geen verhogingen doorvoeren. Maar ik word aan alle kanten geconfronteerd met verhogingen, met onbegrip voor de kleine ondernemer. Daarom toch deze beslissing om de prijzen te verhogen per 01-11-2021

Ik wil de situatie graag uitleggen. Ik wil niet verhogen omdat het de trend is, zo van: iedereen verhoogt zijn prijzen, toch? Mijn laatste prijsverhoging is 3 jaar geleden. De meest lastige zijn de energieprijzen, zoals gas en stroom. En dat gebruik ik logisch heel veel, mijn praktijk moet altijd verwarmd worden. Er wordt heel veel gedoucht, door mij en de klanten. Hygiëne vind ik nu eenmaal heel belangrijk.

Dan staat elke dag de wasmachine aan, alleen al voor de praktijk. Daarnaast werden er per 1 september meer kosten op mijn zakelijke rekening doorberekend, contant storten en overboeken, elke transactie kost geld. Natuurlijk zijn er dan de verplichte verzekeringen. Vervolgens de websites en lidmaatschap op diverse branche verenigingen. Niet te vergeten goede massage olie, kortom enorme kostenposten als totaal. Daarom hoop ik op wat begrip om het voor mij interessant te houden. 

Om niet te belanden in allerlei rare getallen heb ik besloten gemiddeld 10% te verhogen, ik zal alles weer afronden naar hele getallen, anders moet ik weer wisselgeld en muntgeld op voorraad hebben. Per maandag 01-11-2021 staat alles aangepast op de website, kortingsbundels worden ook verhoogd. Alle afspraken en kortingsbundels die nu staan, of voor 01-11-2021 gemaakt worden, zijn logisch voor de oude prijs.

Ontspannen

Ik ben net als iedere andere man, die het soms best moeilijk vindt om de juiste ontspanning te vinden en vooral daarin de balans te zoeken. Ik weet dat hoe fijner je omgeving ( natuur, zee en zon) voelt, hoe beter je kunt ontspannen. En hoe relaxter jij je voelt, des te leuker je bent om mee om te gaan.

De meeste mannen hebben een heel druk leven, of denken dat ze heel druk zijn, of voelen dat ze druk zijn?  Om vervolgens hele hoge verwachtingen op die twee of drie weken vakantie te leggen. Mannen verwachten dan ineens een stressvrije vakantie en stellen hoge eisen, waardoor het uiteindelijk al snel tegenvalt. 

Je lichaam denkt hier namelijk anders over en kan niet plots na 46 weken knallen overgaan op een totaal ander ritme en volledig relaxen. Mannen bouwen het hele jaar door stress op, wat het lichaam niet ineens los kan laten; het zal eerst moeten acclimatiseren. Door op vakantie te gaan verstoor je je ritme, soms heb je ook nog een jetlag en je bent in een ander omgeving. Dit zijn eigenlijk allemaal stressfactoren en na een week begint het piekeren dan weer als je op je strandbedje ligt, je probeert het wel maar je ( stress) gedachten zijn er nog, en als je daar aan gaat ergeren wordt het alleen maar meer.

Ik denk dat mijn afgelopen vakantie in goede balans was, geen probleem om alles los te laten en mezelf weer op te laden. Daarom ook mijn beluit om vanaf volgende week, niet meer op zondag te werken, maar blijven ontspannen. k had een goede ( mentale) voorbereiding op mijn vakantie getroffen over verwachtingen en hoe het te beleven. Ik vertel het je graag, maar een massage kan natuurlijk ook heel ontspannend zijn, wees dus welkom en maak een online afspraak.

Emoties


Omgaan met emoties hoe doe je dat of beter hoe ga je er anders mee om. Iedereen heeft emoties, maar ze zijn niet in elke situatie even sterk aanwezig. Emoties kunnen vertellen hoe je je voelt en je aanzetten tot actie. Wanneer je weet wat emoties zijn en waar je ze aan kunt herkennen, kan dat je helpen bij het voelen van je eigen emoties.

Emoties onderdrukken en niet laten zien helpt je meestal niet verder. Wat ik samen met je ga proberen is leren er beter mee om te gaan, ze toe te laten en vooral te herkennen of onderzoeken waar ze vandaag komen. Zonder oordeel of een teken van zwakte, want dat is het zeker niet.

Er bestaan vier primaire emoties: boosheid, verdriet, blijdschap en angst. We worden geboren met deze basis van emoties. Alle andere emoties zijn meestal aangeleerd en bestaan doorgaans uit combinaties van de basisemoties. 

De meeste emotionele ervaringen zijn reacties op gebeurtenissen in je omgeving. Je bent bijvoorbeeld boos op iemand omdat hij of zij kritiek heeft op je heeft, je voelt je gelukkig omdat iemand van wie je houdt op bezoek komt of je bent verdrietig als het bezoek toch niet doorgaat.

Andere emotionele ervaringen zijn meestal reacties op je eigen gedachten, handelingen en gevoelens. Je voelt je bijvoorbeeld schuldig omdat je eigenlijk heel boos bent op iemand. Je bent boos op jezelf, omdat je iets bent vergeten, je schaamt je omdat je je opdracht niet hebt uitgevoerd of je bent trots op jezelf, omdat je iets gedaan hebt waar je tegenop zag.

Mijn massage/coaching sessies kunnen een mooi inzicht geven in je emoties, ze ontdekken en makkelijker mee omgaan.
————————–
Na mijn vakantie is er in weer volop plek.
Relaxation massage
Awakening massage 

Wandel coaching 
Life coaching

Stress ontladen sessie

Afgelopen weken weer veel klanten ontmoet met dezelfde uitspraak ” ik zit zo in mijn hoofd”. Dat is natuurlijk nodig in je dagelijks leven om te functioneren, alleen als het voortdurend is en vooral s’nachts dan neemt het de overhand.In de nacht is het vaak zo dat het een eigen leven gaat leiden, geen realistische situatie in je hoofd, ook komen er vaak angsten en onrust over wat er allemaal kan gebeuren. Het wordt dan piekeren en je stapt niet fris en vol energie uit bed. En goed slapen is belangrijk om overdag minder in je hoofd te zitten en geen onrust of vermoeidheid te voelen.

Kortom zit jij ook teveel in je hoofd, stop met nadenken en laat je lichaam het werk doen. Hoe dan? Enkele tips om te proberen, iedere man is natuurlijk anders.Let eens op je ademhaling is deze langzaam en diep. Ga eens rustig voor de spiegel zitten en scan je hele lichaam. Praat terug tegen dat vervelende stemmetje in je hoofd die deze onrust veroorzaakt. Lig je s’nachts wakker, blijf niet woelen, ga er even uit, schrijf op papier wat je aan het denken was. Dan is het misschien uit je hoofd. Neem even een glas water, ga rechtop in een stoel zitten en ga terug naar bed als je weer wat slaperig wordt.

Natuurlijk is er maar een goede oplossing en dat is een Massage, dan is bijna iedereen uit zijn hoofd.

Seksualiteit

Loop je vast in je seksualiteit?
Are you stocked in your sexuality?
——————————-
Gisteren is het platform “Sam is er” op Instagram gelanceerd. Het is een campagne van de Rijksoverheid. De missie is om duidelijk te maken dat het niet jou schuld is als je een nare onwenselijke seksuele ervaring hebt meegemaakt.

Dit kan al heel klein zijn door een te lange aanraking met een doel. Of duidelijk misbruik. Als jij vindt dat het over je eigen grens gaat, praat er met iemand over. @sam_is_er
Dus: Voelt het niet ok, dan is het niet ok!!!!


Wees welkom, ik heb ruime ervaring op dit gebied, grenzen aangeven. En wat is ok in jou groei naar vrijheid op het gebied van seksualiteit en wat voelt niet ok. 

Onrust – Restlessness

Steeds maar weer die onrust die op komt zetten, niet kunnen concentreren, nergens zin in hebben, alles waar je aan begint is maar voor even leuk.

Steeds maar van links naar rechts rennen en uiteindelijk nog niet tevreden zijn of het gevoel hebben niets gepresteerd te hebben.

Steeds maar die spanning en onrust voelen in je lichaam, of voel je het niet in je lichaam maar zit het in je hoofd?

Steeds de gedachten die met je op de loop gaan, ik wil zoveel, of is het misschien ik moet zoveel?

Kortom, ik schets hiermee een beeld die denk ik voor vele mannen herkenbaar is. Komt het het door de huidige snelle tijd, en door de druk die je denkt dat de maatschappij op je legt.

Komt het doordat je de oorzaak van je spanning en onrust niet begrijpt,waarom komt het steeds terug?

Komt het omdat je misschien wel iemand anders wilt zijn, vind je mannen interessant?

Komt het omdat je denkt dat die ander altijd beter en mooier is en dus meer succes heeft?

Kortom, tijd om er eens aandacht aan te besteden. Vele mannen gingen je voor en hebben de eerste stap al gezet, dat deden ze door het sturen van een e-mail naar info@morebodywork.nl