Massage

Mijn Relaxation massage kan een eerste kennismaking zijn met mijn totale werk. Ik bied ook andere massages en coaching of combinaties aan. Stuur gerust een e-mail als je meer wilt weten over mijn emotioneel bodywork,  te vinden op mijn andere website. 

De Relaxation massage is een ontspannende massage en wordt op een tafel gegeven met een mix van mijn Wellness-massage en Esalen / Lomi Lomi. 

Massages zijn heel gezond voor onze bloedcirculatie. Via het bloed worden voedingsstoffen naar de cellen vervoerd en afvalstoffen afgevoerd. In onze spieren is een goede doorbloeding dus van belang. Spieren maken bij het bewegen melkzuur aan, dit is een afvalstof. Dit melkzuur moet goed afgevoerd worden door de bloedvaten in de spier, gaat dit niet goed dan ontstaan er zogenaamde knopen. Deze knoop, ook wel triggerpoint genoemd, is een bundeltje spiervezels wat als het ware aan elkaar blijft plakken en niet meer soepel in en uit elkaar beweegt. In zo’n knoop hoopt melkzuur zich op, wat een stroef of strak en moe gevoel in de spier geeft.

Knopen zorgen er ook voor dat de spier op sommige plekken wat korter is dan de naastliggende spier, daardoor voelt het als trekken aan het uiteinde ervan. Bij een Kaya Relaxation of Awakening massage worden deze knopen uit de spieren gehaald, waardoor het melkzuur goed weg kan. Het is opvallend wat het weghalen van knopen kan doen in bijvoorbeeld nek en schouders. Meestal voelt het hoofd wat vrijer en komt er een hoop energie en ontspanning vrij. Gelukkig wordt er steeds meer onderzoek gedaan naar het resultaat van een massage op de gezondheid.

Wat gebeurd er dan eigenlijk in het lichaam?

Na een massage blijkt de hoeveelheid witte bloedcellen in het bloed verhoogd te zijn. De witte bloedcellen helpen om infecties en virussen te bestrijden. Tevens verlaagt een massage het stresshormoon cortisol. Als deze stof cortisol te lang in het lichaam aanwezig is, is dat ongunstig voor de weerstand. Als er diepe ontspanning in het lichaam ontstaat schakelt het zenuwstelsel over op een modus van herstel. Een massage bevordert ook de aanmaak van serotonine en oxytocine, beide feel good hormonen die rust, ontspanning en een fijne gemoedstoestand opleveren.

Een massage kan ook bijdragen als je vaak last hebt van malende gedachten, of teveel in je hoofd zitten. Tijdens deze ontspannende massage zul je merken dat je langzaam weer je lichaam gaat voelen. De tip van mij is, ga met je gedachte naar mijn handen en volg ze op je lichaam. Ik gebruik in deze massage warme kokos olie. Na deze massage heb ik aardig beeld van je welzijn, we kunnen dan overleggen wat ik nog meer voor je kan betekenen. Het is aan jou…