Stress ontladen

Stress ontladen bestaat vooraf uit een aantal oefeningen en kan een zelfhulpmethode zijn om je dagelijkse spanningen en stress in je lichaam weer los te laten. Na een periode heb je deze oefeningen niet meer nodig omdat je lichaam herkent dat je wilt ontladen, je gaat dan de een van de laatste houdingen aannemen. Het brengt je lichaam dan weer terug naar innerlijke rust en kalmte. Stress bij vrouwen heeft een andere benadering nodig dan mannen. Ik heb ruime ervaring op dit gebied. 

Vaak staan we er niet bij stil, maar ons lichaam is het grootste gedeelte van de dag in opperste staat van alertheid. Voortkomend uit de drang om te overleven. Die grote alertheid begint al bij kleine dingen zoals; uitkijken waar je loopt of fietst. Een rij voor de kassa, je ongemakkelijk voelen in groepen of te laat komen zijn enkele voorbeelden. Maar ook bij grotere confrontaties zoals ruzies, geweld of levensbedreigende situaties en bij natuurrampen bouwen we deze stress en spanning op. Dan is het ontladen van deze stress en spanning of mogelijk een trauma zeer effectief voor ons lichaam. Alleen doen we dit ontladen vaak niet meer omdat wij het een teken van zwakte vinden.

Stress ontladen is een zelfhulpmethode. Na een korte begeleiding kun je het thuis of waar dan ook zelf toepassen en iedereen kan het en veranderingen in je lichaam zijn al snel merkbaar. Het is bijzonder effectief voor het verwerken en oplossen van spierspanningen, (chronische) stress en onverwerkte emoties. Ook kan het lichamelijke en psychische gevolgen van traumatische gebeurtenissen verhelpen.

Het helpt je lichaam weer in een natuurlijke ontspannen houding terug te komen. De opgewekte sensaties of soms trillingen, ook wel neurogene tremoren genoemd, beginnen diepe langdurige spanning in het lichaam los te maken. Dit door alleen maar  een houding aan te nemen wat je je lichaam hebt geleerd. 

Je kunt een afspraak maken om er eerst kennis mee te maken. Wil je de zelfhulpmethode zelf leren dan nodig ik je uit om een pakket aan te schaffen. Dit zijn 4 lessen van 60 minuten inclusief een duidelijk instructieboekje waarin de oefeningen en nog wat extra uitleg staat.

Misschien heb je nog wat lessen extra nodig, dan maak ik een speciale prijs. Het is belangrijk om jezelf goed te kunnen reguleren.