Coaching IBP

Coaching met  IBP, het staat voor Intergratieve Body Psychotherapie. Mijn gesprekken en oefeningen hebben op zich al een helende werking. Toch ontmoet ik veel mensen waar ik het gevoel heb dat die nog met meer blokkades, issues of misschien wel een trauma worstelen. Dit soms zonder het zelf te beseffen. Met deze mensen wil ik dan graag wat dieper gaan, de onderliggende laag volgens het IBP principe verkennen waar het ooit is ontstaan dat je bent zoals je nu bent.

In ons leven zetten we vaak negatieve of emotionele ervaringen vast in ons lichaam. We proberen deze pijn en onrust niet te voelen en bouwen alleen maar meer spanning op. We gaan zo verharden, dit zorgt er ook voor dat onze levensenergie niet meer voldoende stroomt zoals we zouden willen.

Ik werk met onderdelen uit  ( IBP ) wat staat voor Intergratieve Body Psychotherapie. Ik kan hiermee een aantal oefeningen inzetten. Een voorbeeld kan zijn om te ontdekken waar je grenzen liggen. Je wordt zo bewust van je lichaam en de ruimte die je misschien nodig hebt, maar niet neemt. Nee zeggen, hoe moeilijk vind je dat?

In onze kinderjaren gebeurd er veel, hoe ben je opgevoed, met veel of juist zonder aandacht en liefde. Dit gemis komt er vaker weer uit op een oudere leeftijd, ik laat je zien hoe je weer bij je innerlijk zelf kunt komen. Wat staat er in de weg om daar weer naar terug te gaan. Deze oefening brengt je terug naar je kind zijn en hoe je je leven hebt geleefd tot nu toe.

Als  je geïnteresseerd in deze vorm van therapie, stuur dan een email en ik vertel je graag over de mogelijkheden en of het in jouw situatie bij kan dragen aan meer begrip voor je eigen welzijn en je er anders naar kan gaan kijken. Het zal je meer rust en ontspanning geven in je lichaam, je weet misschien beter waarom je zo reageert. Wees welkom.